2011. márc. 30.

Indul a harc a magyar diákokért

vezess.hu l 2011.03.30.
Bővít a General Motors és az Audi, új gyárat épít a Mercedes. Ki tudja, van-e ennyi megfelelő műszaki végzettségű dolgozó. Az Audi már az elsősöket lestoppolná.
A cikk végén rendezvényidőpontok
2012-ben kezdi meg új, kecskeméti gyárában a sorozatgyártást a Mercedes-Benz, egy évvel később már termel az Audi új immár a teljes autógyártási folyamatot lefedő üzeme, miközben Szentgotthárdon a GM is bővít. Szükség van képzett munkaerőre. 


Az Audi bejelentette, szakmai napokat szervez műszaki szakos hallgatóknak, az első már tegnap meg is volt a győri telephelyen. Ezúttal azonban nem végzős, a munkavállalás előtt álló hallgatókat várják.  Az öt alkalommal megrendezendő rendezvényre magyar egyetemek és főiskolák első- és másodéves mérnökhallgatóit várják.

A fő célcsoportjai a gépész-, villamos-, és közlekedésmérnök, valamint a műszaki menedzser szakos hallgatók, akik a szakmai napok során bepillantást nyerhetnek a motorgyártás, a gyártástervezés, a minőségbiztosítás, a motorfejlesztés, a járműgyártás és szerszámgyártás területeinek életébe.


"Személyügyi stratégiánk alapja, hogy hosszú távon biztosítsuk munkaerő-utánpótlásunkat. A gyárbővítésnek köszönhetően 1800 új munkatársat, köztük több mint 300 felsőfokú végzettséggel rendelkezőt veszünk fel vállalatunkhoz. Törekszünk arra, hogy a tehetséges hallgatókat már gyakornokként vagy szakdolgozatuk írásakor a vállalathoz kössük"- mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Rendezvényidőpontok:
Március 31., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Április 7., Óbudai Egyetem, Budapest
Április 12., Széchenyi István Egyetem, Győr
Április 20., Miskolci Egyetem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az etanol átalakító és a +20 adalék házhoz szállítással megrendelhető, illetve személyesen megvásárolható:

AUTÓ-NOM Autóalkatrész Szaküzlet - 2000 Szentendre, Egres u. 18. (Pismány CBA mellett)

Nyitva tartás: H-P.: 8-18h Szo.: 9-13h - Tel.: 0630/ 5984 168, 0630/ 2444 355

e-mail: auto-nom@t-email.hu - weboldal: autoalkatresz-szentendre.hu